Klamstvá Greenpeace v priamom prenose

Nie je úlohou baníkov na Hornej Nitre určovať kto a z čoho je vinný, a aký trest má za to dostať.

Povinnosťou organizácie je oznámiť podozrenie na protiprávne konanie orgánom činným v trestnom konaní, prípadne vzniesť trestné oznámenie s uvedením názoru, čo pravdepodobný páchateľ porušil.  . Trestné oznámenie môžete vzniesť aj bez znalosti konkrétnych paragrafov.
Samotné obvinenie  voči fyzickým či právnickým osobám  vznesie orgán činný v trestnom konaní, a súdna moc posúdi súlad alebo nesúlad obvinenia s právom SR.

Za tých pár dní sme si v tlači už vypočuli veľa výrokov amatérskych právnikov, stovky samouko-sudcov sa vyjadrili v diskusiách v tlači. Často - vlastne najčastejšie sa k situácii vyjadrujú ľudia bez elementárnych znalostí práva.

Ešte raz. Nie je našou úlohou posudzovať aký trest má kto dostať, ani ako a či vôbec má byť vyšetrovaný. Je také príslovie "Nesúď, aby si sám raz nebol súdený".

K tomu, čo sa stalo, sa zástupcovia baní, panička z Grínpís a pánko čo vyzerá ako naružovo nalíčený Fantomasov mladší brat Emil - vyjadrovali tu:
https://www.ta3.com/clanok/1142695/aktivisti-alebo-zlocinci-vuc-rok-po-volbach.html?fbclid=IwAR3ALdw9BfbE2KoLxC6eAwXiLB-Nt5gUOXajUm6BufQQ2bNFBEnsxpVPXfk

Dnes vyšiel prepis výpovedí v obvinených v zápise o uznesení okresného súdu tu:

Pre tých ktorým sa nechce celý dokument sťahovať, je jadro vyjadrení tu:



Zaujímavá je výpoveď obvinenej číslo 1 hneď na začiatku. "Nie je pravda výpoveď svedka Pavlíka v tom , že tri osoby boli pripútané o vežu."  
Či boli tri, to videl svedok Pavlík a možno policajti, ale fotograf Greenpeace Tomáš Halász zdokumentoval na mieste minimálne dve pripútané osoby. Bolo to samozrejme  pre ich vlastnú bezpečnosť, pričom na bezpečnosť stovák baníkov v podzemí 400 metrov pod nimi sa vykvajzli.   

Foto Tomáš Halász , Greenpeace Slovensko, Facebook
Takže z výpovedí vyplýva, že obvinení nevedeli, na čo slúži veža automatického ťažného stroja bane, nikde nevideli žiadne tabuľky, nevedeli že do činného banského závodu sa nevstupuje podľa ľubovôle ako do mestského parku, nikoho nestretli, nikoho neoklamali.
V noci ich doviezli (asi na koňoch, ktoré nemajú exhaláty) , vysadili ich pri bani, a keď sa rozkukali, tak asi dakto z nich povedal: 
"Aha - tamto je nejaká zaujímavá veža, poďme sa na ňu vyštverať!Pre každý prípad si zoberieme nejaké tie transparenty, keby bolo zima."
 Všetci ostatní zo zelenej partičky povedali: "Ty jo vole, ale to je přece bombovej nápad, pojďme to vole/ty krávo udělat" a ráznym krokom sa vybrali k veži rovno k rebríkom vedúcim na ňu.
To , že po tme prišli k tým správnym rebríkom z jedinej možnej prístupovej strany  na prvý raz, je určite náhoda... veríííméééé!
    
Slečna riaditeľka Greenpeace a slečna špecialistka Greenpeace na energetiku zatiaľ čakali v bezpečí vonku a čakali kým sa rozvidní. Zhodou okolností tam postával aj hlúčik novinárov, ktorí asi išli náhodou okolo.
Čo nasledovalo, to už viete.

Pri výsluchoch majú obvinení odpovedať pravdivo, podľa svojho vedomia a svedomia.
Či tak urobili, to si musíte usporiadať v hlave vy sami.
Sudkyňa  v odôvodnení vyjadrila obavu, že obvinení môžu podobnú alebo rovnakú činnosť opakovať tu alebo na iných miestach.
Hneď po prepustení v televíznych správach RTVS a JOJ z správ 4.12.2018 obvinení a obvinené na otázku či sa v budúcnosti zúčastnia podobných akcii do kamery svorne odpovedali, že áno, kľudne, radi.

Ergo klamali, až sa hory zelenali   

Pokiaľ má ešte niekto náhodou pochybnosti o tom, či je Greenpeace Slovensko ultraľavičiarska terorizoidná skupina, tak ponúkame na prezretie fotku, ktorú majú na Google + Greenpeace Slovensko ako svoju profilovku
foto z Google + Greenpeace slovensko https://plus.google.com/109062709451485046008


   Opičák pripomínajúci Ernesta "Che" Guevaru.
Ľavicového extrémistu, protagonistu ozbrojeného boja a vývozcu revolúcie, vo voľných chvíľach dobrovoľného kata pri hromadných popravách odporcov vo väznici La Cabaňa. (Viď podklady)

Na obrázku bude je Ernestov bratranec Kerčak "Huhu" Guevara.
 Alebo je to nejaká zelená gorila?
Rodisko Planéta opíc, na ktorú by nás všetkých tento druh aktivistov rád dostal.
Nevieme prečo máme pocit, že na svete toľko jaskýň asi ani nie je.

Víte čo, opičáci moji zelený?
Tak iccte si do tých svojích jaskýn sami, zlatykovia!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Použité externé zdroje:

Greenpeace Slovensko
https://cs.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara
a zdroje z internetu uvedené priamo v linkoch vložené v texte

Screenshot stránky Greenpeace Google plus z 4.12.2018 ak by zelenú gorilu v logu náhle zatúžili zmazať alebo zmeniť







        

Komentáre