Zavádzanie RTVS o počtoch cudzincov pracujúcich v HBP a iné blbiny

Motto: "Pravda obyčajne nie je hlučná, pravdou obvykle nebýva to, čo sa huláka, ani to čomu sa dostáva najväčší priestor." Karol Lovaš: Zamyslenie o pravde z 19.4.2018

Tento príspevok bude kratší ako obvykle.

RTVS nedávno zverejnila reportáž miestnej prievidzskej redaktorky RTVS o tom, že bane plánujú robiť nábor pracovníkov v zahraničí.
jej reportáž je tu

https://www.facebook.com/spravy.rtvs/videos/vb.1428899270704224/511707695997294/?type=2&theater

Pravdepodobne len hodne rozumovo hendikepovaná osoba môže šíriť informáciu že Hornonitrianske bane prijímajú pracovníkov NAPRIEK tomu, že EK pripravuje transformáciu.
Reportáž to však bohorovne tvrdí.
EK nikdy nikde nepovedala, že bane treba najprv zavrieť, a potom budeme transformovať región kde pôsobili. Zatváranie baní nie je cieľom transformácie uhoľného priemyslu v Európe - to mnohokrát na zasadnutiach pracovných skupín Platformy pre transformáciu uhoľného priemyslu vyslovil Klaus-Dieter Borchardt - riaditeľ DG Energy.

Ako by ste chceli transformovať pracoviská baníkov, ktorí sa po zavretí baní rozpŕchnu do celého Slovenska a EÚ?
Za úplne podarenú transformáciu sa v EK považuje taká, kde baníci z baníckeho zamestnania plynule prejdú do iného zamestnania.

Televízia sa pravdepodobne  neunúvala spýtať sa niekde na inštitúcii, ktoré navštevujú zasadania EK na tému transformácie, čo to transformácia je, ako si ju EK predstavuje , kde nájde nejaké dokumenty z prvej ruky..
Ona prostredníctvom pani redaktorky asi všetko vie, osvietilo ju.

Asi bude RTVS veľmi prekvapkaná, keď jedného dňa zistí, že EK odporúča v uhoľných revíroch udržať ťažbu až do samého prechodu baníkov na iné zamestnania. Takže nie NAPRIEK tomu, že EK chystá prechod transformáciou, ale PRÁVE PRETO, že sa chystá transformácia. Ťažba je základná funkcia každej bane, a keď do ťažby nechcú ísť naši chlapi, tak sa musí poobzerať v blízkom zahraničí.
Len hlupák si začne búrať svoj starý dom, s plánom postaviť si nový, najmä ak nemá medzičasom kde bývať, a peniaze na nový dom ešte nemá na účte!


Reportáž podsúva divákom, že kvôli náborovým plánom boli niektorí nájomníci obytných buniek HBP,  ktorí nie sú zamestnancami baní, nútení ubytovacie jednotky opustiť.
Číslo 150 pracovníkov do podzemia nafukuje, ako keby chceli  bane prijať 150 islamských teroristov do brigád bojovníkov Džihádu.

Skutočným džihádom teda "svätým bojom" je však v skutočnosti neustála kampaň tlače a iných masmédii voči domácej slovenskej firme, ktorá pracuje na strednom Slovensku na dokončievaní dobývania slovenského vyhradeného nerastu - uhlia.
Toho uhlia z ktorého sa vyrába energia pre Slovensko, slovákov a udržiava sa ňou slovenská energetická sústava, aby nedochádzalo k výpadkom, preto že spotreba elektriny na Slovensku je vyššia, ako je jej domáca výroba.
Toho uhlia, ktorým sa vykuruje bývanie pre cca 50 tisíc našincov v Prievidzi, Novákoch a niekoľko priemyselných podnikov.

Aby bolo jasné, o aký podiel z celkového počtu cudzincov legálne pracujúcich na Slovensku ide v prípade náboru 150tich baníkov zo zahraničia, dávame zopár linkov z internetu pre tých čo majú pamäť na úrovni kreslenej rybky Dory z rozprávky Hľadá sa Nemo:

https://profesia.pravda.sk/zamestnanie/clanok/477999-na-slovensku-pracuje-o-15-tisic-cudzincov-viac-ako-vlani/

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/stat-zverejnil-dlhoocakavany-zoznam-tieto-miesta-slovaci-nechceli-dame-ich-srbom-ukrajincom

https://profesia.pravda.sk/zamestnanie/clanok/477999-na-slovensku-pracuje-o-15-tisic-cudzincov-viac-ako-vlani/

https://www.iom.sk/sk/migracia/migracia-na-slovensku.html


Komentáre