Chronická aktivistická schizofrénia

To čo nás, ako bežných ľudí ,ktorí trochu viacej čítajú, asi nikdy neprestane udivovať je aktivistická  schizofrénia.
Nie ,  cieľom tohto príspevku nie je uťahovať si z ľudí ktorých naozaj postihla táto choroba.

Chceme len poukázať, že znakmi rozpoltenosti rozmýšľania často trpia zelení aktivisti, hoci psychiatrické vyšetrenia u nich málokedy diagnostikovali nejakú konkrétnu diagnózu , okrem naivity hraničiacej až s rozumovou mdlosťou , laického chápania vzťahov  a fungovania dejov v prírode.
Aktivistická schizofrénia sa u zelených aktivistov všeobecne prejavuje len v myšlienkových pochodoch a z nich prameniacich činom.

Taký bežný neprofesionálny aktivista postihnutý aktivistickou schizofréniou sa normálne správa ako bežný občan. Platí účty, dodržiava predpisy, rešpektuje nariadenia a žije začlenený do spoločnosti. Možno si v tichosti sem tam zabafá niečo čo je zelené ako tráva ale ináč je v poriadku.

Spolu s profesionálnymi aktivistami sa laický aktivista vyznačuje znalosťou úzkeho súboru vedomostí, ktoré ho podporujú a utvrdzujú v jeho spôsobe videnia sveta. Väčšinou je ich pohľad obmedzený na odporúčanie typu "Všetko sme urobili zle, naspäť na stromy!"

V internetových diskusiách šibrinkuje výrazmi ako Aarhuský dohovor, Kjótsky protokol, Parížska zmluva a má pripravené na citovanie celé state zákonov, nariadení, regulatívov ktoré považuje za užitočné.
Tvrdia napríklad, že banská voda vypúšťaná v Novákoch v množstve 30 litrov za sekundu trávi ryby v delte rieky Dunaja s prietokom 6 000 000 (miliónov) litrov za sekundu a množstvá iných nezmyslov.

Na internete schizoidného prírodného aktivistu odhalíte ľahko: navonok sa tvári ako ťažký odborník, s najmenej trojicou ako keby akademických titulov, ale keď narazí na skutočného odborníka v odbore do ktorého kafre, stroskotá v diskusii ako Titanik, Olympik a Britannik dokopy. Život býva sviňa, a internet ukrýva mnoho odborne zdatných ľadovcov, torpéd aj plávajúcich mín, ktoré číhajú na internetových "odborníkov". 

Zlom a rozštiepenie nastáva, keď je neprofesionálny aktivista pozvaný do AKCIE. Taká AKCIA je momentom, keď tá "pocta" byť spolu s inými zelenákmi a zelinkami zrejme svorkovým správaním zmaže chápanie zákonov ako pravidiel vychádzajúcich zo skúseností v praxi. Počas AKCIE sa na voľáke zákony jednoducho KAŠLE, hlavne nech je nejaké šou, čoro moro, povyk a krik!

Prejdime ku konkrétnym prípadom.

Greenpeace už pripomienkovali veľa zákonov, pripomienkovacích konaní, verejných prejednávaní, stavebných povoľovaní a posudzovaní vplyvov projektov na životné prostredie EIA.
Napríklad tu: https://www.webnoviny.sk/greenpeace-zaluje-envirorezort-pre-mochovce/

V takom prípade  zelení aktivisti vyžadujú podrobné a  doslovné dodržiavanie zákonov, predpisov, nariadení, a paragrafov. Písomne, verejne!
Nedávno sme boli svedkami ako Greenpeace Slovensko ústami svojej riaditeľky slečny Kohútkovej prejavil dojemnú starostlivosť a obavy o to, či sa v  Hornonitrianskych baniach dodržiavajú banské predpisy, predpisy o skládkovaní jaloviny a ďalších štátnych predpisov a zákonov.
Tu:
https://greenpeace.blog.sme.sk/c/491188/bezpecnost-prace-a-ochrana-zivotneho-prostredia-sa-pri-tazbe-uhlia-nenosia.html?ref=rss      
Táto milá pozornosť veľmi dojala ľudí znalých banských predpisov, niektorí citlivejší si vraj museli pohľadať vreckovky,  a že fňuky- fňuk, smrk, ako sa o nás starajú tí dobrí ľudia z Grínpísu!

Pani riaditeľka Kohútková apelovala na dodržiavanie všetkých predpisov nasledovnými slovami: citujeme:
" Ide predsa o zdravie ľudí, ktorí v spoločnosti pracujú, a zdravie životného prostredia, ktoré je na Hornej Nitre dlhodobo na posledných miestach. Naopak, potrebujeme, aby sa slobodne ozvali všetci, ktorí majú kritické informácie, a aby na ne s primeranou vážnosťou reagovali orgány bezpečnosti práce a  ochrany životného prostredia."
Ako tá celá umelo vyvolaná kauza s obavami a starostlivosťou Greenpeace dopadla, to si môžete prečítať tu: https://klamstvaouhli.blogspot.com/2018/09/lzi-hoaxy-dezinformacie-o-novackej-halde.html

Dnes, 28 novembra 2018 skoro ráno, v spoločenstve Greenpeace nastala hromadná schizofrénia,
a z bezpečnostných predpisov, ochrany zdravia baníkov, životov a bezpečnosti práce, o ktoré mala pani riaditeľka Kohútková starosť pri predchádzajúcej akcii, si členovia Greenpeace urobili zdrap papiera, trhací kalendár, šalabaster v hodnote toaletného papiera, ktorý je akurát dobrý na vytretie spodného konca tráviacej sústavy.
Odrazu predpisy bezpečnosti a ochranu zdravia pri práci v podzemí aj na povrchu hlbinnej bane zelení aktivisti  považujú za akýsi súbor orientačných odporúčaní.
 Zdrapy bez právnej moci, bez opodstatnenia, vlastne len zbierku takých blbých nápadov, na ktoré netreba reflektovať, teda ich v rámci svätého zeleného džihádu môžeme mať všetci zelení v paži.

Prdíme na stovky baníkov ktorí sú v podzemí,
Máme na háku, že sa aktivita zelených musí v zmysle banských predpisov riešiť ako havária,
kašleme na to, že v prípade poruchy ťažného zariadenia na druhej šachte v kombinácii s nejakým zranením alebo nehody v podzemí baníkom maximálne sťažíme ich pomoc!
Drbeme na to, že minulý týždeň museli banskí záchranári v Nováckom podzemí riešiť náhly požiar, a ak sa niečo v podzemí a na povrchu zároveň pokašle, tak ostanú baníci tristo metrov pod nami v ohrození zdravia a životov.

Zelený Džihád  a PR Greenpeace je predsa dôležitejší, ako ohrozenie bezpečnosti baníkov v podzemí!
Je treba predviesť niečo, nejaké šou pre kameramanov všetkých televízii, ktorí v hlúčku už od tmy - samozrejme čistou náhodou!- postávali na rohu priestranstva pred baňou Nováky. 

Lenže, milá jedovatozelená organizácia , vniknutie cudzích nepovolaných osôb do uzavretého areálu a vylezenie na ťažnú vežu znamená podľa našich slovenských banských bezpečnostných predpisov mimoriadnu udalosť v bani, presnejšie na vyhradenom banskom zariadení. Aj s následkami, ktoré za to budete niesť.
To nie je ako behať s transparentami po uhoľnom lome, kde donútite rýpadlo na pár hodín prestať bagrovať.

Foto: Greenpeace: Tomáš Halász

Je nám jasné, že v televízii dnes večer budete hovoriť , že "zastupujete ochranu zdravia a životy všetkých na Hornej Nitre, záchranu planéty v mene svätých ideálov, že každý má právo žiť v čistom prostredí, každá bytosť má právo na čistú vodu" a podobné vzletné všeobjímajúce rečičky.

Viete čo?
S takými krávovinami môžete ťažko pracujúcim baníkom v podzemí pobozkať miesta, kde ich zrobené chrbty strácajú svoje poctivé meno.
Ak chcete zároveň mejkap, tak im môžete prísť pocelovať polky hneď po vyfáraní, kým sa osprchujú.

Byť aktivistom nie je poriadna práca.
Ak chcete poriadnu prácu, pri ktorej sa poriadne narobíte, zamestnajte sa v bani. Aspoň by ste raz v živote zistili, čo to znamená poctivou prácou zarábať peniaze.

Čím Greenpeace prispel k plánu na transformáciu baníctva na Hornej Nitre?
Ničím!
Podal Greenpeace nejaké konkrétne plány ako a čím zmysluplným nahradí uhoľný priemysel či už u nás alebo v iných uhoľných regiónoch Európy?
Nepodal!
Vymyslel Greenpeace niečo, kde zamestná baníkov za slušné platy, keď sa bane jedného dňa uzavrú?
Nevymyslel!

Vy zelenáči neviete tvoriť, ani ste sa o nejakú tvorbu niečoho nikdy nesnažili.
Viete len "dávať" svoje pseudomúdra iným, radiť všetkým, čo tí iní majú robiť.
Ste v podstate to isté ako teroristické organizácie ako Frakcia Červenej Armády (RAF) či Boko Haram, len v krikľavo zelenom. Radikalizujete sa čím ďalej tým viacej, čo je príznak prázdnych hláv. 
Ten "peace" vo vašom názve by mal znamenať "mier". Vy však postupujete bojom , nie mierom. Je najvyšší čas, aby ste sa prezliekli do silonových bundičiek s nápismi GreenWar .

Vraj ste robili nenásilný protest.
Asi vám trochu dosť šibe, nie?
Nenásilné by bolo, keby ste si zahulákali s transparentami pred bránami podniku.
Vy ste namiesto toho normálne nasilu vnikli do uzavretého banského závodu , a vyliezli na jedno z kľúčových zariadení bane, čím ste vynútili odstavenie prevádzky a prijatie súboru mimoriadnych opatrení kvôli stovkám baníkov v podzemí.

Veríme, že tentokrát si to poriadne vyžeriete do dna.
 Vašim paniam riaditeľkám a špecialistkám odkazujeme, nech si radšej vopred kúpia nejaké tie veci, čo stále inzerujú v televízii.
Tie pomôcky proti nekontrolovateľnému úniku moču, ak by náhle prišlo k tomu, že si nechtiac cvrknete.   

O podobnej akcii Vašich súkmeňovcov v Česku je niečo tu:

 Zaujímavý link kde berie Greenpeace peniaze je tu:
http://www.reformy.cz/kdo-plati-greenpeace/?fbclid=IwAR1scqxekIaNpYbuKH_1GK9iWen8ivcu-iZfvOfHtyMyk4h82b18rrap0rc





    

Komentáre