Klamstvo Greenpeace o zatýkaní a väznení aktivistov

Greenpeace ako medzinárodná organizácia vo svojich stratégiách počíta s tým, že s čímkoľvek vyrukujú na verejnosť vo svojich správach pre médiá, bude považované za pravdu, lebo veď oni sú tí dobrí, ktorí bojujú za nás všetkých, pre našu lepšiu budúcnosť v mieri a zelenom raji.

Sú tak nejako zvyknutí, že ich tvrdenia si málokto z publika preveruje.

Avšak máme tu dobu postfaktuálnu, dobu keď si na sociálne siete môže napísať hocikto hocičo, a preto múdri a tí bystrejší ľudia radšej každú informáciu preveria. Nie sme hlúpe rybky, ktoré v dnešnej dobe skočia na trblietavú návnadu, čo na prvý pohľad vyzerá ako pravda.
Alebo sme?

Zlaté heslo internetov znie: Ak sa ti niečo nezdá, over si to u iných zdrojov a prever informácie.
U každého aktivistu nech sa už aktivizuje ktorýmkoľvek smerom, si treba ním vypúšťané informácie preverovať dvojnásobne dôkladne.

Slečna Kohútková ako súčasná riaditeľka Greenpeace Slovensko od decembra 2018 masíruje verejnosť svojimi vyhláseniami, ako nevinných a dobromyseľných aktivistov Greenpeace na Slovensku, ktorí sa pod rúškom rannej tmy vkradli po súkromnej železničnej trati do súkromného banského priemyselného závodu, a vyliezli na vežu ťažného zariadenia banskej šachty, zatkla zlá slovenská polícia a zlé bakané súdne orgány ich strčili na pár dní do basy.
Vraj sa také čosi stalo iba v Rusku - čím nám pani riaditeľka zároveň tvrdí, že čisté úmysly aktivistov sú nadradené bezpečnosti pracovníkov v podzemí, a že v rámci pomyselnej záchrany sveta majú nejakú výnimku z všeobecného pravidla, že zákony platia pre všetkých rovnako. Pre aktivistov Greenpeace sú nejaké predpisy, zákony a nariadenia, ktoré nie sú v súlade s ich presvedčením a plánmi, považované len za nejaké všeobecné odporúčania.

Vyzerá to tak, že nejako podobne to v Greenpeace Slovakia majú aj s pravdou. To čo im vyhovuje, to je pravda pravdúca, tá pravda čo im nevyhovuje, pravdou nie je. 

Ocitujme Mgr. Kohútkovú , čo povedala pred pár týždňami pre denník SME - prílohu My Ženy:

Otázka redaktorky: "Nie je bežné, aby sa takto radikálne zakročilo voči aktivistom a skončili vo väzbe ako v prípade tých, ktorí protestovali na ťažobnej veži. Vybavujete si z minulosti nejaký iný prípad v rámci organizácie, keď sa udialo niečo obdobné?

Mgr. Kohútková: Na Slovensku sa to stalo prvýkrát. Aktivisti nikdy neskončili takto neprávom vo väzbe. V histórii Greenpeace sa to stalo ešte raz, v Rusku."   

Naozaj?
Stačí, keď si do vyhľadávača Google zadáte text "greenpeace activist arrested" a vyhodí Vám kopu výsledkov.
Zrazu zistíte, že aktivistov Greenpeace za protiprávne konanie rôznych typov zatýkajú a nakrátko uväzňujú prakticky každý rok, a v base si dosť často posedia pár dní aj v krajinách, ktoré tu na Slovensku považujeme za omnoho vyspelejšie demokracie než je tá naša , s bezpochyby nezávislým súdnictvom, a paradoxne aj s omnoho vyšším environmentálnym povedomím bežných obyvateľov.
Ilustračná fotka z webu Inthesetimes.com

Nie, ani zďaleka to nie je len Rusko, kde aktivistov Greenpeace zatknú a sotia do basy, ako sa nám cez masmédiá snaží slečna riaditeľka Greenpeace nahovoriť.

Google Vám ukáže napríklad, že:

30 aktivistov Greenpeace bolo zatknutých v Holandsku  v roku 2014

Aktivisti Greenpeace boli zatknutí a uväznení na Novom Zélande 2018

6 Aktivistov Greenpeace bolo zatknutých po vylezení na fínsky ľadoborec vo Švédsku 2012

6 aktivistov Greenpeace bolo zatknutých v Španielsku v novembri 2018

Aktivisti Greenpeace boli zatknutí a uväznení po lezení na Olympijský štadión v Montreale júl 2018
2 uväznení aktivisti Greenpeace v roku 2017 v anglicku
https://www.cbc.ca/news/canada/montreal/greenpeace-activists-scaling-olympic-stadium-1.4752895  

a je tu mnoho ďalších prípadov, kedy si aktivisti Greenpeace po protiprávnych činoch pozreli väznice zvnútra, a už vôbec nie len v Rusku a na Slovensku.

Vychádza nám to potom takto:
Sú len dve možnosti:
  • Buď to slečna riaditeľka vie, a zámerne tvrdeniami a prirovnaniami Slovenska k Rusku prinajmenšom zavádza a zrejme aj klame? 
  • Alebo to slečna riaditeľka naozaj nevie, ale potom je na svojom poste asi omylom, a možno by mohla byť z tohto dôvodu zo svojej funkcie "superarbitrována pro blbost

Nie , nemyslíme si , že je slečna riaditeľka "mentálne limitovaná" , to by sme ju podcenili, preto že vysokú školu má.
 Takže predpokladajme, s vysokou pravdepodobnosťou, že určite vie aj o ostatných príkladoch zatýkania a krátkodobého uväznenia aktivistov Greenpeace po protiprávnych činoch.

Teda vychádza nám, že asi (podľa nášho názoru) jednoducho účelovo klame.

Prečo ľuďom najvyššia reprezentantka celosvetovej organizácie v našej krajine klame a zavádza?
Asi preto, že možno potrebuje vytvárať obraz spravodlivého Jánošíkovského typu Greenpeace, ktoré chráni slabých , chudobných a chorých, bojuje za lepší svet a spravodlivosť.

K tomu im majú pomôcť finančné príspevky nás všetkých.
Je to podobné, ako keby Robin Hood alebo Uhorčík získaval na prevádzku a činnosť svojej zbojníckej družiny peniaze od dedinčanov.

Greenpeace potrebuje a chce Vaše prachy.
O prachy a publicitu im ide zakaždým - na tom je založená ich pyramídová hra s naivitou ľudí. Vymysli kauzu, postraš ľudí, vyhlás, že ich zachrániš pred neexistujúcim ohrozením, a pýtaj od nich podporu (najlepšie v peniazoch)
Klasická populistická schéma oblbovania.

Vidláckym dedinčanom poviem, že v jaskyni za dedinou je drak, vyrobím nejaké problémy "dračieho" pôvodu ,počkám kým ich strach prinúti požiadať ma o pomoc, potom spravím divadielko že teda idem za nich bojovať proti zlému drakovi a zinscenujem boj, nakoniec donesiem vystrašeným sedlákom nejaký vyfabrikovaný dôkaz že som ho zničil a nakoniec ich skasírujem, hoci nemajú čo do úst. Odchádzam pod fúzy sa usmievajúc nad tým, ako som tých sprostákov obabral a ako dobre to funguje. Nastrašení platia ochotnejšie. Peniaze sú v kešeni. 

 Greenpeace potrebuje a chce, aby boli naivní ľudia nabaláchaní prázdymi rečami a chodili s nimi prípadne demonštrovať. Volajú to "zapájanie verejnosti"
Greenpeace potrebuje a chce publicitu, a je preto ochotná aj riskovať väznenie a trestnoprávne stíhanie svojich dobrovoľníkov. Riaditelia a vedúci Greenpeace pritom vývoj situácie sledujú z bezpečnej vzdialenosti a dávajú rozhovory do novín a televízii, kde klíďo-píďo zaklamú bez mihnutia oka.
Koncom každej jednej kampane Greenpeace je to že svojich priaznivcov a členov požiadajú o finančné príspevky aby mohli ďalej a účinnejšie "bojovať za naše práva, za mier a čistú prírodu" Väčšiu časť vyzbieraných peňazí potom pošlú na ústredie do Amsterdamu.

Fotka zachytáva ako po veľkých protestoch Greenpeace proti firme British Petrol v roku 2012  Greenpeace tankuje do jednej zo svojich lodí Rainbow Warrior naftu z cisternového kamiónu British Petrol. Oni budú ale tvrdiť že to bola bionafta, že? Prachy sú prachy. 

Pekná blbosť, že Grínpísáci údajne sedeli len v Rusku a na Slovensku!
Grínpísáci sedeli za svoje činy už mnohokrát v krajinách EÚ a iných krajinách kde je demokracia. Budú krátko ešte sedieť v basách rôznych krajín tak často, ako často budú konať v rozpore so zákonmi tej ktorej krajiny, kde ich lapia pri ilegálnych aktivitách.

Zdroje informácii:

www.sme.sk apríl 2019 rozhovory
vyhľadávanie google.com
Facebook - foto


Komentáre